MENU WROCŁAW WROCLAVIA

PIECZYWO:

Bułka biała

Bułka pełnoziarnista

Świeża domowa focaccia z dodatkami:

Pomidorki koktajlowe z ziołami

Greckie czarne oliwki

Cebulka w bułce tartej

 

SMAROWIDŁA:

Karczoch ze szpinakiem – karczoch ,szpinak, serek śmietankowy, majonez, parmezan

Hummus marchewkowy – ciecierzyca, marchewka, pasta sezamowa

Pasta z suszonych pomidorów – suszone pomidory, pieczona papryka, parmezan, majonez, orzechy       włoskie

Przyprawione oliwki

Sezonowe masło

 

ZUPY:

Zupa grzybowa – podawana z przyprawionymi grzankami

Zupa z dyni i soczewicy – podawana z tajskimi przyprawami

Bulion truflowy – podawany z makaronem klasycznym oraz cebulką dymką

Krem paprykowy – podawana z przyprawionymi grzankami

 

BAR SAŁATKOWY:

pomidory

ogórki

marchewka

kukurydza

czerwona i żółta papryka

zielona sałata liściasta

Domowa Maślanka

Oliwa z oliwek

Ocet Balsamiczny

 

SAŁATKI:

Sałatka ziemniaczana – 2 rodzaje ziemniaków z bekonem oraz marynowaną czerwoną cebulą

Sałatka z komosą ryżową – czerwona komosa ryżowa, kalafior w curry, por

Sałatka z buraków – pieczony burak, biała fasola, krem z chrzanu

Sałatka azjatycka – marchewka, czerwona i biała sałata, papryka, sos sojowy, imbir, miód, olej sezamowy ,prażone orzeszki ziemne.



GORĄCY BUFET:

Domowe frytki – podawane z sosem chili oraz sezamem

Ryż – żółty ryż  z rodzynkami

Wołowina – Wołowina w plasterkach z kremem musztardowym oraz pietruszką
 

Makaron Penne z sosami do wyboru:

– z pomidorami i klopsikami

- pesto



Pizza:

Margarita – sos pomidorowy, mozzarella, salami, czerwona papryka

Zielona Pizza – pesto, mozzarella, brokuły i boczek

 

Desery:

Szarlotka, Trufle, Ptysie

 

repertuar wrocław wroclavia